مشارکت ساخت

برای ساختن یک خانه رویایی، تنها داشتن زمین کافی نیست. تقریبا نیمی از سرمایه اولیه خود را باید صرف خرید مصالح و ساخت خانه کنید. در این شرایط همکاری و رعایت قوانین مشارکت در ساخت هم برای سازنده و هم برای صاحب زمین مفید بوده و موجب رونق ساختمان‌سازی می‌شود. سازنده برای ساخت نیازمند خرید و از سوی دیگر مالک زمین نیازمند سازنده‌ای متخصص و متعهد می‌باشد. در چنین شرایطی صاحب زمین با درنظر گرفتن قوانین و بستن قرارداد مشارکت در ساخت، ملک خود را در اختیار سازندگان می‌گذارد. سپس بعد از اتمام کار، طبق توافق و قرارداد سهم خود از واحدهای مسکونی را بر می‌دارد.

قوانین مشارکت ساخت و ساز

یکی از مهم‌ترین جنبه‌های این فعالیت مشارکتی، تنظیم یک قرارداد معتبر بر پایه‌ی قوانین مشارکت در ساخت می‌باشد. چراکه در این همکاری مالک زمین مستقیما با شرکت ساختمانی یا فرد و افرادی که قصد مشارکت دارند در ارتباط است.

براساس قوانین در این قرارداد هیچ یک از طرفین بدون رضایت طرف مقابل اجازه و حق خروج از قرارداد را ندارند. مگر آنکه در متن قرارداد حق فسخ‌ برای یکی از طرفین یا هردو طرف پیش‌بینی شده باشد. لازم به ذکر است این قرارداد تنها شامل جنبه‌های مالی یک پروژه نمی‌شود، از این رو باید تمامی قوانین و مقررات مدنظر قرار گیرند.

قوانین مشارکت ساخت و ساز​
قرارداد مشارکت در ساخت

قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟

همانطور که از واژه مشارکت گویاست، این نوع قرارداد به  نوعی توافق دوطرفه گفته می‌شود که هریک از طرفین در آن مزایایی خواهند داشت و باتوجه به نسبت سرمایه‌گذاری خود در قرارداد با یکدیگر شریک می‌شوند.

از سوی دیگر قرارداد مشارکت در ساخت یکی از، قراردادهای حوزه پیمانکاری و ساخت و ساز می‌باشد که در پروژه‌های مسکونی و تجاری بین دو طرف معامله تنظیم و امضا می‌شود. در اغلب موارد مالک یک زمین که پول کافی برای تامین هزینه‌های ساخت یک یا چند واحد مسکونی یا تجاری ندارد، با تکیه بر قوانین مشارکت در ساخت، این روش محبوب را برمی‌گزیند.

در این نوع همکاری، مالک از خدمات یک شرکت پیمانکاری استفاده می‌کند و در نهایت براساس توافق‌نامه درصدی از سود پروژه را دریافت می‌نماید. اما آنچه اهمیت دارد آشنایی با قوانین و اصول این قرارداد برای جلوگیری از کلاهبرداری و همکاری با افراد مطمئن می‌باشد.

نکات مهم در تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

  • باید از صحت ادعای صاحب زمین مطمئن باشید یا آن شخص اثبات کند که اجازه چنین کاری را دارد.
  • زمین مسکونی، تجاری و … باید دارای سند رسمی باشد.
  • باید بطور کامل مبالغی که دو طرف با آن سرمایه‌گذاری می‌کنند، مشخص شود.
  • مدت زمان انجام پروژه مشارکت در ساخت باید مشخص باشد. بنابراین باید مراحل انجام ساخت زمان‌بندی شوند و زمان پایان هر مرحله در قرارداد تعیین گردد. برای نمونه تاریخ دقیق خاک‌برداری، تاریخ دقیق اسکلت‌بندی، تاریخ دقیق و روز سفت‌کاری و نازک‌کاری و تاریخ دقیق گرفتن پایان کار و صورت جلسه‌ی تفکیک باید مشخص شود.
  •  میزان سود و زیان طرفین باید مشخص شود.
  • باید یک ضمانت اجرایی وجود داشته باشد تا در صورتیکه یکی از طرفین مشارکت در ساخت به تعهدات خود عمل نکرد، اجرا شود.
  • باید در بالای هر صفحه قرارداد عبارت “قرارداد مشارکت در ساخت” نوشته شود. به هیچ عنوان از عبارت‌هایی همچون مشارکت مدنی، مبایعه نامه و یا معامله و بیع در متن قرارداد استفاده نکنید. به علاوه حق دریافت وام و واگذاری قرارداد به غیر را سلب نمایید.
  • نباید پس از امضای قرارداد به سازنده وکالت غیرضروری بدهید. تنها در صورت نیاز و برای انجام امور اداری می‌توانید برای مدت زمان مشخص و به صورت محدود به سازنده وکالت کاری بدهید.

انواع قرارداد مشارکت ساختمان‌سازی

در قرارداد مشارکت در ساخت نیز همچون سایر قراردادهای عمرانی و پیمانکاری، انواع مختلفی وجود دارد که باتوجه به شرایط طرفین یکی از آنها انتخاب می‌شود:

مراحل مشارکت در ساخت

بعد از آنکه تصمیم به مشارکت در ساخت با یک یا چند سازنده برای پروژه خود گرفتید و طی آن سرمایه‌گذاری مشترکی برای احداث ساختمان با کیفیتی مشخص انجام داد. باید با در نظر گرفتن موارد و نکات ذکر شده در بالا مراحل زیر را در تنظیم قرارداد بپیمایید:

  1. باید در در دفاتر وکالت یا اسناد رسمی قرارداد مشارکت در ساخت را تنظیم نمایید تا در صورت بروز مشکل، ضمانت اجرایی محکمی داشته باشید.
  2. کلیه تعهدات طرفین باید به صورت کامل در متن قرار داد ذکر شود.
  3. میزان سهم طرفین باید به وضوح قید شود.
  4. باید در پایان، شروط ضمن عقد که برای محکم شدن ضمانت اجرایی برای انجام تعهدات طرفین لازم است، نوشته شود.

مزایای همکاری در ساخت و ساز

  • مشارکت در ساخت بهترین، ساده‌ترین و سریع‌ترین راهکار برای نوسازی ساختمان‌های قدیمی می‌باشد.
  • با روش مشارکت در ساخت برای تبدیل ساختمان‌های قدیمی به نوساز می‌توانید استانداردهای مقاومتی در برابر زمین لرزه و استحکام سازه برای آنها را رعات نمایید.
  • با گسترش پروژه‌های نوسازی ساختمان‌ها از طریق پروژه‌های مشارکتی، زیباسازی و طراحی داخلی جذاب برای ساختمان‌ها بیشتر خواهد شد. در نتیجه شرایط زندگی برای خانواده‌ها نیز در بهترین وضعیت قرار می‌گیرد و بسیاری از مشکلات زیباسازی شهری نیز از میان برداشته می‌شود.
  • با اجرای پروژه‌های مشارکت در ساخت، ارزش ملک شما بیشتر خواهد شد و این یک سرمایه‌گذاری مالی برای آینده شما می‌شود.
  • از دیگر مزایای انجام پروژه‌های مشارکت در ساخت می‌توان به صرفه‌جویی در وقت، انرژی و بودجه مالی صاحب ملک و زمین اشاره کرد.
همکاری در ساخت و ساز​
انتخاب فرد معتمد برای مشارکت در ساخت

انتخاب فرد معتمد برای مشارکت در ساخت

انتخاب فرد معتمد برای مشارکت در ساخت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و باید قرارداد به صورت دقیق تنظیم شده و تمام جوانب در نظر گرفته شود.

  • سازنده نباید برای کاهش هزینه‌ها از مصالح بی کیفیت استفاده کند. از این رو حتما لیست متریال مشارکت در ساخت را آماده و امضا نمایید.
  • سازنده نباید پروژه را در نیمه رها کند و باید نسبت به تعهد خود در ارتباط با تحویل به موقع پروژه پایبند باشد.
  • سازنده‌ای که در مورد ساخت ملک با ویژگی‌های مورد توافق خود عمل نکند، در نهایت ساختمانی بی کیفیت تحویل خواهد داد.

املاک الماس شهر با دارا بودن تیمی از مهندسین باتجربه، متخصص و متعهد در زمینه مشارکت در ساخت و بازسازی انواع ملک شما عزیزان را همراهی می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان کافیست با ما در ارتباط باشید.