طراحی و اجرای کابینت آشپزخانه یک فرایند شخصی و سفارشی است که بهتر است با یک طراح و مجری کابینت هماهنگ شود. در این راستا می‌توانید به یک شرکت طراحی و اجرای کابینت مراجعه کنید یا با یک طراح داخلی یا معماری مشورت کنید. برای شروع فرایند طراحی، ابتدا باید نیازهای خود را برای کابینت آشپزخانه به دقت بررسی کنید. برای مثال، چقدر فضای ذخیره‌سازی نیاز دارید؟ آیا به دنبال دیزاینی خاص و منحصر به فرد هستید؟ آیا به دنبال متریال‌های خاص می‌گردید؟

بعد از بررسی نیازهای خود، بهتر است با یک طراح کابینت آشپزخانه ملاقات کنید تا بهترین گزینه‌های طراحی و متریال را برای شما پیشنهاد دهد. در این مرحله، می‌توانید ایده‌های خود را نیز با او در میان بگذارید تا به یک طرح نهایی برسید. پس از طراحی، نوبت به اجرای کابینت می‌رسد. در این مرحله، بهتر است با یک مجری کابینت آشپزخانه هماهنگی کنید تا بهترین روش اجرایی را برای کابینت خود پیدا کنید. برای اجرای کابینت، بهتر است از متریال‌های با کیفیت و متناسب با سلیقه خود استفاده کنید تا کابینتی زیبا و کارآمد برای آشپزخانه خود داشته باشید.

نکات طراحی و اجرای کابینت

طراحی و اجرای کابینت آشپزخانه مانند دیگر بخش‌های منزل دارای نکات و اصول خاصی است که هنگام اجرای آن باید رعایت شوند. در اینجا مهم‌ترین نکات در طراحی و اجرای کابینت آشپزخانه به شما عزیزان به اشتراک می‌گذاریم.

مثلث کار

در طراحی داخلی خانه مهمترین بخش آشپزخانه می‌باشد که اصطلاحا به آن نبض خانه نیز گویند. چنین نامگذاری به این دلیل است که آشپزخانه مکانی است که بیشترین وقت اعضای خانواده در آنجا سپری می‌شود. مثلث کار آشپزخانه اولین نکته‌ای است که باید هنگام طراحی و اجرای کابینت آشپزخانه رعایت شود. به فاصله بین گاز ، یخچال و سینک روشویی، مثلث کار آشپزخانه گویند. اصول مثلث آشپزخانه به این صورت است که نباید بیشتر از هشتاد و کمتر از سه و نیم باشد.

نکات طراحی و اجرای کابینت

محل جایگذاری

محل جای گذاری وسایل آشپزخانه از دیگر نکاتی است که باید به آن توجه شود. به عنوان مثال محل قرارگیری گاز نباید کنار وسایل برقی مانند لباسشویی یا ماکروفر باشد، بدلیل اینکه موجب گرم شدن آنها می‌شود.

نور

قرار دادن نور مناسب در این مکان از نکات قابل توجه است. در دکوراسیون مدرن منزل، آشپزخانه یکی از مهمترین بخش‌هایی می‌باشد که باید دارای نور عالی باشد. نور روز یا استفاده از نورهای مصنوعی مانند نورهای دکوراتیو می‌تواند شامل این نورپردازی شود. برای استفاده بهینه از نورهای طبیعی می‌توان در دکوراسیون خانه از پرده‌های حریر یا تاشو استفاده کرد. البته به این موضوع توجه کنید که در آشپزخانه نباید از پرده‌های شیاردار استفاده کرد زیرا موجب می‌شود که چربی‌ها در میان آنها باقی بماند.

انتخاب کفپوش

در طراحی داخلی آشپرخانه سومین نکته، انتخاب کردن کفپوش مناسب است. کفپوش باید بگونه‌ای باشد که در برابر نفوذ آب مقاومت کند؛ زیرا احتمال ریخته شدن آب و مایعات در آشپزخانه بالا است. بنابراین بهتر است از کفپوش‌هایی استفاده کرد که ماندگاری طولانی داشته باشند. همچنین نباید دارای شیار باشند زیرا موجب جمع شدن چربی می‌شود.

متراژ آشپزخانه

چهارمین نکته در طراحی کابینت متراژ آشپزخانه است، زیرا طراحی برای آشپزخانه کوچک یا آشپزخانه‌های گوشه‌دار با آشپزخانه‌های بزرگ تفاوت دارد. به عنوان نمونه معمولا برای آشپزخانه‌های با متراژ کم و کوچک، رنگ‌های روشن و کابینت‌های مدرن بکار برده می‌شود. در حالی که برای آشپزخانه‌های بزرگ می‌توان از هر نوع جنس مطابق با طراحی خانه استفاده کرد. در بسیاری از آشپزخانه‌های بزرگ و پر نور برعکس آشپزخانه‌ها کوچک از کابینت‌هایی با رنگ تیره استفاده می‌شود.

با تیم طراحی کابینت الماس شهر همراه باشید تا تمام اطلاعاتی را که برای آغاز یک پروژه طراحی و ساخت کابینت به آن احتیاج دارید، به شما معرفی کنیم.

متراژ آشپزخانه

طراحی کابینت آشپزخانه

اصلی‌ترین مرحله در طراحی دکوراسیون آشپزخانه، خرید یا ساخت کابینت می‌باشد، زیرا بیشترین فضای یک آشپزخانه را کابینت‌ها تشکیل می‌دهند. قبل از سفارش کابینت بهتر است به این سوالات پاسخ دهید:

  1. به چه مقدار طول کابیت احتیاج دارید؟
  2. کدام نوع کابینت با چه متریال و جنسی برای منزل شما مناسب است؟
  3. نحوه محاسبه قیمت تمام شده ساخت کابیت چگونه است؟

طراحی کابینت مناسب آشپزخانه شما با تیم الماس شهر

بر روی خروجی نهایی یک پروژه نیاز شما و محیط آشپزخانه تاثیر مستقیم دارند. برای اینکه انتخاب بهتری داشته باشید، شناخت سبک‌های کابینت و کاربردهای آن به شما در این زمینه کمک می‌کند. ممکن است با تماشای تصاویر آشپزخانه‌هایی در اینترنت، سبک خاصی توجه شما را جلب کند، اما سبک مورد توجه، با چیدمان، متراژ و نوع طراحی خانه شما تناسب نداشته باشد.

طراحی کابینت مناسب آشپزخانه شما با تیم الماس شهر

پرطرفدارترین مدل ساخت و طراحی کابینت در سال‌های گذشته

در سال های اخیر، با پیشرفت فناوری و ابزارهای طراحی، بسیاری از مدل های ساخت و طراحی کابینت پرطرفدار شده‌اند. اما این مدل‌ها بسته به نیازهای مشتریان و بازارهای مختلف، ممکن است متفاوت باشند. با این حال، می‌توان گفت که مدل هایی که از روی نیازهای شخصی سفارشی‌سازی می‌شوند، در سال‌های اخیر بسیار پرطرفدار شده‌اند. این مدل‌ها علاوه بر اینکه باعث صرفه جویی در فضا و بهره وری از فضای کابینت می شوند، به دلیل ظاهر زیبا و سفارشی بودن، بسیار جذاب هستند. در این بخش با برخی از پرطرفدارترین مدل‌ها آشنا خواهید شد.

کابینت سبک کلاسیک و نئوکلاسیک

در سبک کلاسیک و نئوکلاسیک از سه نوع جنس روکش ممبران، چوب و روکش چوب استفاده می‌کنند. معمولا برای آشپزخانه‌های با متراژ بالا، این سبک کابینت‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد. در طراحی کابینت‌های کلاسیک و نئوکلاسیک نقش و طرح‌های بسیاری بکار برده می‌شود.

کابینت سبک کلاسیک و نئوکلاسیک

کابینت سبک مدرن

برای افراد مختلف طراحی مدرن کابینت، معنای متفاوتی دارد. اما در حالت کلی به هر سبک طراحی که دارای خلاقیت باشد، مدرن گویند. در این مدل کابینت از سه نوع پوشش هایگلاس، روکش لمینت و رنگ پلی‌اورتان استفاده می‌شود. از ویژگی‌های کابینت‌ آشپزخانه مدرن، سادگی آن است. اکثر کابینت‌های مدرن نسبت به کابینت‌های کلاسیک بلندتر هستند و تا سقف ادامه دارند. این سبک ظاهری یکپارچه دارد و در طراحی آنها از دستگیره‌های ساده یا مخفی استفاده می‌کنند.

کابینت جزیره

کابینت سبک جزیره یا کابینت جزیره‌ای یکی از طرح‌های محبوب کابینت در دکوراسیون داخلی منزل است. در این طرح، کابینت‌ها به شکل جزیره در وسط فضای آشپزخانه قرار می‌گیرند و اغلب با یک سینک، گاز صفحه‌ای و میز ناهار خوری در بالای آن‌ها همراه می‌شوند. این طرح کابینت به دلیل ظاهر زیبا و فضای کم آن، بسیار محبوب است.

کابینت‌های سبک جزیره معمولاً با استفاده از موادی همچون چوب و MDF ساخته می‌شوند و با رنگ‌ها و پوشش‌های مختلفی مانند رنگ آکریلیک، رنگ پلی‌آمید و لمینت تزئین می‌شوند. این کابینت‌ها باعث افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی و فضای کاربردی آشپزخانه می‌شوند و در عین حال، برای میهمانی و تفریح در آشپزخانه، فضای مناسبی را فراهم می‌کنند.

کابینت جزیره

قیمت و دستمزد ساخت کابینت آشپزخانه

تیم‌های حرفه‌ای و باسابقه در زمینه طراحی و ساخت کابینت به دو روش متر طول و مقطوع قیمت گذاری می‌کنند.

برای اطلاع بیشتر از جزئیات قیمت‌دهی و عوامل موثر بر آن، با شماره 09202049903 تماس حاصل فرمایید.

بهترین جنس کابینت آشپزخانه

برای ساخت و طراحی کابینت سه نوع جنس اصلی وجود دارد. هر یک از این جنس‌ها دارای ویژگی مخصوص به خود هستند و با توجه به نیاز، نوع طراحی دکوراسیون خانه و بودجه مورد نظرتان به شما پیشنهاد می‌گردد.

کابینت آشپزخانه چوبی

یکی از کابینت‌های لوکس و گران قیمت، کابینت‌ آشپزخانه چوبی است. از مزیت‌های استفاده از این جنس کابینت می‌توان به ظاهر جذاب، بافت و حتی بوی چوب اشاره کرد. از طرف دیگر از معایب این جنس زمان بالای ساخت کابینت‌ چوبی، مقاومت پایین‌ آن در برابر آب و رطوبت و هزینه بالای ساخت آن می‌باشد.

کابینت آشپزخانه چوبی

کابینت فلزی

از کم کاربردترین کابینت‌ها در حال حاضر نوع فلزی است. به دلیل وجود کابینت‌های مدرن و دردسترس‌ نبودن اکسسوری‌های کابینت‌های فلزی، محبوبیت این جنس بسیار کاهش یافته است. اما همچنان این نوع کابینت در سه نوع استیل، گالوانیزه و فولادی تولید می‌شود. از مزیت‌های کابینت فلزی کم‌هزینه‌بودن، سبکی، مقاومت در برابر ضربه می‌باشد.

کابینت فلزی

کابینت آشپزخانه MDF

در میان کابینت‌های آشپزخانه، ام‌دی‌اف از پرکاربردترین آنها است. این جنس هزینه ساخت پایین‌تری نسبت به دیگر اجناس دارد و مقاومت نسبی آن بالاست. همین موضوع باعث شد تا از این جنس در ساخت کابینت‌ آشپزخانه بیشتر استفاده شود. اما به این نکته توجه کنید این جنس در برابر رطوبت آسیب‌پذیر است. همانطور که می‌دانید ام‌دی‌اف دارای تنوع بسیار زیادی در ساخت است. برای طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه امروزه، از روکش‌های متنوعی روی ام‌دی‌اف استفاده می‌شود.

کابینت آشپزخانه MDF

کابینت نئوپان با روکش ملامینه

کابینت‌های نئوپان با روکش ملامینه، یک نوع کابینت آشپزخانه هستند که از تخته نئوپان به‌عنوان هسته استفاده می‌کنند و روکش آن را از طریق لمینیت کردن پلاستیکی به سطح آن ایجاد می‌کنند. ملامینه به عنوان یک روکش حرارتی بر روی سطوح چوبی و فایبرگلاس استفاده می‌شود و معمولاً از پلاستیکی مانند پلی‌استر، پلی‌وینیل کلراید (PVC)، و یا پلی‌اورتان ساخته می‌شود.

کابینت‌های نئوپان با روکش ملامینه، دارای ظاهری صاف و براق هستند که به راحتی تمیز می‌شوند و مقاومت بالایی در برابر خط و خش دارند. نئوپان در مقابل رطوبت عملکرد ضعیف‌تری دارد و به همین دلیل استفاده از آن در تولید کابینت کاهش یافته است.

کابینت نئوپان با روکش ملامینه

ساخت کابینت ام دی اف با روکش

همانطور که گفتیم کابینت چوبی هزینه زیادی دارد. به همین دلیل بسیاری از طراحان و متخصصان کابینت‌سازی پیشنهاد می‌کنند از ام‌دی‌اف با روکش، بهره بگیرید. بنابراین شما می‌توانید به راحتی با هزینه کم با توجه به سلیقه و نوع طراحی خانه، بهترین نوع کابینت را سفارش دهید. در ادامه به معرفی انواع رایج روکش کابینت MDF می‌پردازیم:

کابینت آشپزخانه ام‌دی‌اف با روکش چوب

این نوع کابینت با ضخامت‌های مختلف ام‌دی‌اف با یک روکش چوبی به ضخامت‌ یک میل چوب طبیعی است. افرا، بلوط، گردو، گیلاس، کاج و ساج پرکاربردترین چوب برای این نوع کابینت می‌باشد. البته پس از پایان طراحی کابینت طرح چوب، باید با استفاده از رنگ پلی‌استر سطح خارجی آن پوشش داده شود.

کابینت آشپزخانه ام‌دی‌اف با روکش چوب

کابینت ام‌دی‌اف با روکش هایگلاس

کابینت‌هایی که از MDF با روکش هایگلاس ساخته شده‌اند، در دکوراسیون داخلی فضاهای مختلف، از جمله خانه‌ها، آپارتمان‌ها و دفاتر کار استفاده می‌شوند. MDF یک جنس مصنوعی است که از الیاف چوبی تهیه می‌شود و با روکش هایگلاس به سطحی نرم و صیقلی تبدیل می‌شود.

روکش هایگلاس شفاف و براق است که به صورت یک لایه نازک بر روی MDF قرار می‌گیرد و باعث می‌شود که کابینت‌ها زیبا و شیک به نظر برسند. علاوه بر این، روکش هایگلاس ضد خش و مقاوم در برابر خط و خش‌های روزمره هستند و تمیز کردن آنها نیز بسیار آسان است. کابینت‌های MDF با روکش هایگلاس در طراحی داخلی فضاهای مدرن بسیار محبوب هستند و به دلیل ظاهری شیک و مقاومت بالایی که دارند، برای محل‌هایی که استفاده روزانه دارند، بسیار مناسب هستند.

این نوع روکش دارای تنوع رنگی بالایی است اما مرسوم‌ترین و متداول‌ترین رنگ آن در طراحی کابینت آشپزخانه، سفید می‌باشد. همانطور که می‌دانید رنگ روشن و سفید فضای آشپزخانه را بزرگتر نشان می‌دهد. البته امکان‌ لک‌پذیری روی هایگلاس سفید بسیار زیاد است.

کابینت ام‌دی‌اف با روکش هایگلاس

کابینت MDF با روکش ممبران

کابینت‌های MDF با روکش ممبران، نوع دیگری از کابینت‌های MDF هستند که در آن از روکش PVC یا ممبران برای پوشش MDF استفاده می‌شود. این نوع کابینت‌ها با روکش ممبران، بسیار مقاوم و ضد خش هستند و با توجه به ویژگی‌هایشان، به عنوان یک گزینه مناسب برای کابینت‌های آشپزخانه، استفاده در حمام و دیگر فضاهایی که استفاده روزمره دارند، محسوب می‌شوند.

روکش ممبران، یک لایه نازکی از PVC است که به روی MDF قرار می‌گیرد و به دلیل مقاومتش در برابر خط و خش و همچنین ضدآب بودن، برای کابینت‌های آشپزخانه بسیار مناسب است. همچنین، روکش ممبران در طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی در دسترس است، بنابراین می‌توانید آن را با دکوراسیون داخلی فضای خود هماهنگ کنید. با این حال، باید توجه داشت که کابینت‌های MDF با روکش ممبران، در مقایسه با دیگر نوع کابینت‌ها، قیمت بالاتری دارند، اما با توجه به مزایایشان، می‌توانند یک گزینه مناسب برای شما باشند.

در بین روش‌های مختلف طراحی کابینت، ساخت این مدل از پیچیدگی‌ بیشتری برخوردار است. در تولید این سبک ابتدا با کمک دستگاه CNC بر روی ورق خام طرح مورد نظر کارفرما ایجاد می‌شود. بعد روی ورق‌های برش خورده روکش PVC کشیده شده و روکش روی ورق وکیوم می‌شود.

کابینت MDF با روکش ممبران

کابینت ام‌دی‌اف با روکش پلی‌اورتان

کابینت‌های ام‌دی‌اف (MDF) با روکش پلی‌اورتان یک نوع کابینت آشپزخانه هستند که به صورت چسبنده و یا لمینت شده تولید می‌شوند. پلی‌اورتان یک جنس پلاستیکی بسیار مقاوم و محکم است و معمولاً برای پوشش سطوح چوبی و فلزی استفاده می‌شود.

کابینت‌های ام‌دی‌اف با روکش پلی‌اورتان دارای ظاهری صاف و براق هستند که به راحتی تمیز می‌شوند و مقاومت بالایی در برابر خط و خش دارند. همچنین، به دلیل پوشش محافظتی پلی‌اورتان، این نوع کابینت‌ها در برابر رطوبت و آب نیز مقاوم هستند.

کابینت ام‌دی‌اف با روکش پلی‌اورتان

کابینت MDF با روکش انزو

انزو، یکی دیگر از طرح‌هایی است که معمولا برای طراحی کابینت آشپزخانه مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ساخت این نوع کابینت از مغزی ام‌دی‌اف بهره می‌برند. در این نوع کابینت طرح مورد نظر کارفرما روی سطح حکاکی می‌شود. سپس روکش روی سطح کشیده می‌شود. بطور تقریبی فرآیند ساخت این کابینت شیبه به کابینت با روکش ممبران است.

کابینت MDF با روکش انزو

کابینت ام‌دی‌اف با روکش لمینت

کابینت‌های ام‌دی‌اف با روکش لمینت، نوعی کابینت آشپزخانه هستند که با استفاده از چسب و فشار بالا، روکشی از رزین اشباع‌شده و لایه‌های کاغذی به آن چسبانده می‌شود. لمینت به‌عنوان یک روکش حرارتی بر روی سطوح چوبی و فایبرگلاس استفاده می‌شود. از ویژگی‌های کابینت MDF با روکش لمینت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دارای ظاهری صاف و براق هستند.
  • به راحتی تمیز می‌شوند.
  • از مقاومت بالایی در برابر خط و خش برخوردار هستند.
  • به دلیل پوشش محافظتی لمینت، این نوع کابینت‌ها در برابر رطوبت و آب نیز استحکام خوبی دارند.
  • در برابر حرارت و نور خورشید مقاومت بالایی دارند.

 البته به این نکته توجه کنید که روکش لمینت در مقایسه با هایگلاس درخشندگی کمتری دارند.

خرید کابینت از پیش‌ساخته

یکی دیگر از راه‌های تغییر دکوراسیون، سفارش کابینت آماده می‌باشد. گاهی ممکن است بخواهید برای کاهش هزینه‌ها از کابینت‌های آماده یا پیش‌ساخته استفاده کنید. با خرید کابینت پیش ساخته هزینه تمام شده طراحی را به مقدار چشمگیری کاهش می‌دهید، اما به این نکته توجه کنید که با چنین انتخابی، انعطاف بالایی در جابجایی و تغییر دکوراسیون آشپزخانه شما وجود ندارد. معمولا چنین کابینت‌هایی برای آشپزخانه‌هایی با متراژ مرسوم در طرح و رنگ‌های متنوعی وجود دارد. پیشنهاد ما به شما این است که قبل از خرید از حرفه‌ای‌های تیم طراحی الماس شهر مشورت بگیرید تا اطمینان پیدا کنید که این نوع کابینت از پیش ساخته برای آشپزخانه شما مناسب است یا نه.

خرید کابینت از پیش‌ساخته

نکاتی برای استخدام متخصصان

طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه یکی از پرهزینه‌ترین موارد در ساخت و ساز و یا بازسازی خانه به حساب می‌آید. در نتیجه برای انتخاب حرفه‌ای‌های این حرفه باید بسیار دقت کنید. قبل از ثبت سفارش کابینت آشپزخانه و قیمت‌دهی به نکته‌های توجه فرمایید:

  • نمونه کارهای حرفه‌ای طراحی کابینت را ببینید و در بین آنها بهترین فرد و تیم را گزینش کنید.
  • با فرد متخصص در زمینه طراحی کابینت آشپزخانه درمورد نوع کاربرد آشپزخانه، نورپردازی، طرح و فضاسازی مشورت کنید.
  • کشویی برای ظرف‌ها، سرویس قاشق و چنگال و … در نظر بگیرید.
  • هنگام ثبت سفارش اطلاعات کامل و تصاویر طرح موردنظر خود را به متخصصان دهید.
  • اگر ممکن است از متخصص یک طرح سه‌بعدی از طرح نهایی در اختیار شما قرار دهد.
  • پس از اینکه درباره قیمت، جنس، ابزار و زمان اجرای کار با کارفرما به توافق نهایی رسیدید، حتما موارد توافق شده را در قراردادی ثبت نمایید.